Ustvarjalna kotička v Mestni knjižnici Grosuplje

Mestna knjižnica Grosuplje vabi v sredo, 12. novembra 2014, od 17. do 18.30 ure na STOP MOTION ANIMACIJA, kjer se boste lahko spoznali s tehniko stop motion animacija, ki nam omogoča, da na preprost način dosežemo posebne učinke npr. premikanje glinenih figur. Skupaj z akademsko kiparko Lučko Koščak se bomo igrali z glino in nato poslikali nastale umetnine. Animirane figure bodo vključene v slovensko-romski filmček, ki si ga lahko pogledate v video priponki.

Vabljeni osnovnošolci od 3. razreda dalje, zaradi tehničnih omejitev pa so obvezne prijave na lara.kastelic@gmail.com ali 031 231 681.

 

Prav tako se lahko v sredo, 19. novembra 2014, od 17. do 18.30 ure v prostorih Mestne knjižnice Grosuplje, v pravljični sobi, udeležite poučne ustvarjalne dejavnosti RAZISKUJMO KOTIČKE SVETA. Dejavnost bo potekala tudi v sredo, 3. decembra ter 17. decembra, od 17. do 18.30 ure.

Raziskujmo kotičke sveta je poučna ustvarjalna dejavnost, kjer skupaj z otroki raziskujemo določen kontinent ali državo. Spoznavali bomo njihovo kulturo, značilnosti, jezik, glasbo ter igro in ustvarjali. Dejavnost je brezplačna in je namenjena otrokom od 5. – 12. leta starosti. Vabilo na dejavnost si lahko ogledate v video priponki Kaj je to, kar tam se skriva?.

  • Stop motion kiparjenje