16. festival otroškega gledališča Najdihojca

KUD Primož Trubar in Zavod Parnas s prostovoljci vabijo na 16. festival otroškega gledališča Najdihojca, ki bo v petek, 10. aprila 2015, od 7.50 do 12. ure v Levstikovem domu v Velikih Laščah. Pokrovitelj festivala Najdihojca je Občina Velike Lašče.

Najdihojca je festival otroškega gledališča, ki na velikolaški gledališki oder in v dvorano povabi najmlajše in domačega vrtca in šole ter spodbuja in sooblikuje gledališko vzgojo v velikolaškem vrtcu in osnovni šoli. Predstave spremljajo tudi študentje ARFT.

Že vrsto let ga prirejata KUD Primož Trubar in Zavod Parnas pod pokroviteljstvom Občine Velike Lašče. Najdihojco vsako leto pripravi skupina prostovoljcev, med katerimi prevladujejo mladi. Na odru se predstavijo otroške gledališke skupine iz lokalnega vrtca in šole ter nekaj gostujočih otroške gledališke skupine iz lokalnega vrtca in šole ter nekaj gostujočih skupin s Svetega Gregorja, iz Kočevja, Ljubljane in od drugod. Festival poteka v duhu tradicije slovenskega ljudskega gledališča, ki se je v Velikih Laščah pričelo leta 1855 z Levstikovim Juntezom in se nadaljuje s številnimi predstavami KUD Primož Trubar in KUD Rob.

Več informacij in program si lahko ogledate objavo na strani Zavoda Parnas.

Najdihojca, palček naš,

ne razgrajaj, samopaš,

vedno te je vrisk in smeh,

zdaj po odrih, zdaj pri tleh.

 

Fran Levstik

 

Vabljeni!

  • 16. festival otroškega gledališč...