Počitniške dejavnosti v knjižnici

Knjižnica Dobrepolje v času počitnic zopet vabi.

 

Torek, 28. april 2015, od 10. do 12. ure: ČE BI BIL SVET VASICA

Prepotovali bomo svet in obiskali različne dežele, spoznali njihove kulture. Vsi otroci sveta so si med seboj različni vendar med seboj podobni v mnogih stvareh. Z nami bo tudi Beti Lunder, ki nas bo vodila skozi ustvarjalno delavnico na kateri si bomo naredili živalske postavljanke.

 »Dober dan!« »Ni hao ma?« «Hello!« »Namaste!« »Hola!« »Ahlan.«»Zdravstvujte« »Namaskar.« Če znaš pozdraviti v teh 8 jezikih, lahko pozdraviš več kot polovico ljudi na svetu.

 

Sreda, 29. april 2015, ob 17. 30 uri: BIBA BERE - pravljično igralne urice za najmlajše

Pravljično igralne urice so namenjene otrokom starim od 2. do 4. leta. Podali se bomo v zgodbo Erica Carla z naslovom Samo majhno seme. Skozi vse štiri letne čase bomo sledili čudovitemu potovanju, ki se začne z drobnim semenom. Le kaj bo zraslo iz njega?

 

Četrtek, 30. april 2015, od 10. do 12. ure: KAKŠNA DOBRA KNJIGA!

Kaj vse se skriva v knjigah? Ogledali si bomo animiran film Čudovite leteče knjige (Wiliam Joyce). Na ustvarjalni delavnici pa bomo z Lauro Strah izdelovali izvirne knjižne kazalke..

 »Čudna skrivnost je v silicijevih kristalih, ki vodijo naše računalniško potovanje skozi medmrežje. Toda še večja skrivnost je v knjigah, kjer lahko samo s črkami preproste abecede potujemo skozi neskončno in čudovito medmrežje: medmrežje domišljije.« (Drago Jančar)

 

Vabljeni!

  • Počitniške dejavnosti v knjižnic...