Maj - najbolj študentski mesec v letu

Maj je v študentskem koledarju gotovo zaznamovan kot mesec z največ dogajanja. Tako nam različne organizacije ponujajo ogromno dogodkov in aktivnosti. Če samo povzamem, smo prav v maju otvorili Majske igre (Ljubljana), 3 tedenski športno-zabavno-kulturni dogodek, čaka pa nas še Študentski tek na grad (Ljubljana), Študentski Pillow fight (Ljubljana), Teden mladih (Kranj), Vinska Vigred (Metlika), 20. Jazz Cerkno 2015 (Cerkno), 31. mednarodni festival Druga godba (Ljubljana), Lampiončki (Maribor) in seveda še mnogi drugi. Za nami pa je gotovo najpomembnejši med vsemi - Škisova tržnica.

Gre za tradicionalen in zelo odmeven majski dogodek, skoraj bi ga lahko imenovali kar študentski praznik! Že 18. leto zapovrstjo je Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) pripravila slavno Škisovo tržnico, največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike, s pestrim popoldanskim ter večernim programom pa skrbi za dobro vzdušje in zabavo obiskovalcev. Zvečer gosti uveljavljena slovenska in tuja glasbena imena kot tudi tiste malo manj uveljavljene glasbenike, pomemben del Škisove tržnice je mednarodna komponenta, ne pozabljamo pa niti na dobrodelnost. Nosi tudi naziv EKO prireditve, na njej pa se je letos spet zvrstilo nekaj več kot 50 študentskih klubov. Ti so vsak na svoji tržnici predstavljaji delovanje svojega kluba in značilnost (ali posebnost) kraja, od koder prihajajo.

Tudi Študentski klub GROŠ je imel svojo stojnico, na kateri smo tako kot že leta popreje obiskovalcem ponudili slastne rogličke Pekarne Grosuplje. Pripravili smo tudi nagradno igro in nekaj manjših promocijskih daril  za obiskovalce. Vsako leto obišče Škisovo tržnico tudi nekaj županov in letos je barve 01 regije zastopal prav Grosupeljski župan dr. Peter Verlič. Predsednik ŠK GROŠ Gašper Kus ga je popeljal na krajši ogled po prizorišču, kasneje pa je na glavnem odru vsem zbranim namenil preprost govor. Študentski klubi smo se na stojnicah predstavljali od 12:00 pa do 17:00 ure, nato je sledil večerni glasbeni program, ki je trajal še dolgo v noč.

No, majsko dogajanje v GROŠ-u pa bo malo maj pestro, ampak zaspali ne bomo! Pozna se, da se bliža drugo izpitno obdoje in se študentje malo več kot ponavadi zadržujemo za debelimi knjigami. Za nami je tradicionalen in uspešen spring break, na katerega smo peljali kar 80 naših članov, sedaj sledi koncert skupine AC/DC v Avstriji (14.5.) in enodnevni izlet na Plitvička jezera (23.5.). V zadnjem obdobju pa smo bili primorani zaradi premajhnega števila prijav odpovedati kar nekaj dogodkov: fotografski tečaj, izlet v adrenalinski park, izpit za voditelja čolna in plesni tečaji. Zelo nam je žal, da prihaja do odpovedi dogodkov, saj se v klubu zelo trudimo, da našim članom ponudimo raznolik in pester dogajalni program po tako zelo ugodnih cenah. Za nadaljevanje pomladi in za poletje pa si želimo si, da bi bila udeležba na GROŠ-evih dogodkih v prihodnje številčnjejša. Za več informacij spremljajte našo uradno Facebook stran. Veselimo se namreč druženja z vami!

  • ŠKISova tržnica

  • ŠKISova tržnica

  • ŠKISova tržnica

  • ŠKISova tržnica

  • ŠKISova tržnica