11. dobrepoljska golažijada

Turistično društvo Podgora vas vabi na 11. dobrepoljsko golažijado, tekmovanje v kuhanju golaža, ki bo v nedeljo, 30. avgusta 2015, pri NVRC Koči pri Koritu v Dobrepolju.

Iskreno bomo veseli vašega obiska, bodisi v tekmovalni ekipi, ali pa kot obiskovalci prireditve, saj želimo imeti ob sebi dobro in prijetno družbo!

Novosti letošnje golažijade so te:

  • Vsako prijavljeno ekipo bomo povabili k mikrofonu, da pove kaj o tekmovalni ekipi, lahko se predstavijo tudi s pesmijo in z zanimivostmi kraja, od koder prihajajo, da rečemo kakšno po domače. Pravijo, da izvirnost šteje in verjamem, da bodo tekmovalne ekipe polne zamisli, tako kot pri pripravi in kuhanju golaža, zato nam ne bo dolgčas. Za prvo, drugo in tretje mesto na golažijadi 2015 imamo pripravljene lepe nagrade, še posebej za zmagovalno ekipo, prav tako pa bomo nagradili tudi najboljšega kuharja in kuharico, kateremu bodo obiskovalci namenili največ glasov.
  • Dolgčas pa ne bo niti otrokom, vašim partnerjem, saj bo spremljevalna prireditev golažijadi tudi PODGORSKO RAJANJE (brezplačne ustvarjalne delavnice: izdelovanje lutk, lovilcev sanj, nakita in drugih likovnih izdelkov) in dan odprtih vrat Konjeniške sekcije TD Podgora in Lokostrelskega kluba Turjak, kjer boste lahko preizkusili tudi vaše jahalne in lokostrelske sposobnosti.
  • Glasbeno presenečenje – ja, tudi to je letos novost.

Prijavnina za tekmovalno ekipo je 20 Eur. Vanjo je všteto: 2 kg mesa, 2 kg čebule, drva ter promocijska majica prireditve.

Zbor za tekmovalce med 12. in 13. uro, začetek tekmovanja ob 13. uri.

Vašo potrditev udeležbe pričakujemo do 29. avgusta 2015 na naslov: TD Podgora, Podgora 28, 1312 Dobrepolje s pripisom "GOLAŽIJADA" ali po elektronski pošti na td.podgora@gmail.com.

Prav tako velja predhodna potrditev, če želite sodelovati na ustvarjalnih delavnicah kot mentor ali pomočnik, da se vsebinsko uskladimo in ustrezno pripravimo z materialom za likovne izdelke.

Za kakršno koli dodatno pojasnilo, prosim, pokličite na telefon: 031 603 885 in obljubimo, da se vam z odgovorom javimo v najkrajšem možnem času.

Kaj naj napišem za konec: »Nekateri pravijo, da se poletni pikniki in lepo vreme začnejo z golažijado, če je zraven še veliko ostalih kreativnih zadevščin, pa še toliko bolje. Splača se preveriti!«