Zadnji grajski večer z zasedbo Pivo in Čevapi

Z zadnjim večerom bomo sklenili letošnje potovanje z glasbe po svetu. Privoščili si bomo zvrhan koš zabave z zasedbo Pivo in čevapi.

Postojnčani s prepoznavnim imenom Pivo in čevapi so skupina, ki je nastala leta 2010, od takrat pa so nabrali precejšnjo kilometrino. Trubaška skupina  je po letošnji petletnici obstoja že zaščitni znak postojnske glasbene scene, v širšem smislu pa tudi takšnih in drugačnih zabav po Sloveniji. Zasedba se je skozi leta dopolnjevala in sedaj šteje 12 članov. Lani in letos so nastopili tudi na festivalu v Guči v Srbiji, kjer so predstavljali barve Slovenije na mednarodnem tekmovanju,  prejeli pa so tudi tretjo nagrado za naj trobentača. Njihov cilj je igrati 'močno' glasbo, z veliko volumna in v stilu trubačev, ki občinstvo spravi na noge. Pretežno igrajo uspešnice z balkanskega polotoka, včasih pa zaidejo tudi v malo drugačne vode.

Manjkalo ne bo tudi posebno glasbeno presenečenje, ki ga boste videli in slišali le tisti, ki boste prišli v petek, 28. avgusta, na zadnji letošnji Grajski večer, ob 20. uri v ribniški Grad!

Vabljeni tudi na ostale dogodke v okviru Ribniških dnevov 2015. V soboto bo v Hrovači tradicionalni fižolov dan, zvečer zabava z Modrijani pod šotorom pred Inlesom, pred vrati pa je tudi vrhunec letošnjega poletnega dogajanja v Ribnici, tradicionalni, 40. Ribniški semenj.