Predavanje: Zasvojenost - rak sodobne civilizacije

Vabljeni na predavanje Marjana Gorupa ZASVOJENOST – RAK SODOBNE CIVILIZACIJE z uvodom Glasbene šole Ribnica v sredo, 15. maja 2013, ob 19. uri v Knjižnici Miklova hiša.

Marjan Gorup, univ.dipl.soc.del., terapevt za psihosocialno pomoč posameznikom in družini, ravnatelj na OŠ bo imel zadnje predavanje v seriji projekta V iskanju identitete.

Bolj kot smo ljudje odtujeni od samih sebe, večjo potrebo imamo po zapolnjevanju osebne neizpolnjenosti z različnimi oblikami zasvojenosti. V to ne sodijo le zasvojenosti s prepovedanimi drogami, alkoholom, tobakom itd, ampak tudi zasvojenost od hrane, od dela, od medijev, računalnika, televizije, iger na srečo itd. Še posebej težavna je zasvojenost od odnosov  »odnosna so-odvisnost«.

Predavanje bo namenjeno prvenstveno vprašanju, kako zasvojenost v posamezniku nastaja. Je to rezultat naključnih dogodkov v življenju ali posledica notranje osebnostne naravnanosti? Jo sprožijo zavestne odločitve ali nastaja skozi celoten osebnostni razvoj od rojstva dalje? Je povezana z vzgojo in kakšno vlogo imajo pri tem starši, partner in drugi pomembni odrasli? …

Toplo vabljeni! Vstop prost!


(Vir: Šilcportal)

  • predavanje-marjana-gorupa-zasvojeno...

Dogodki

Ni dogodkov

Predavanja Izobraževanje