Dober glas seže v deveto vas... in še dlje

To lahko mirno zapišemo za prireditev 10. športni dan v Bruhanji vasi. Priprave so potekale praktično cel junij kot dobro namazan stroj. Le pri vremenu nismo vedeli, kako se bo zasukalo. Zadnji teden smo predvsem poslušali vremensko napoved in pogledovali v nebo. Eni so bili malo manj optimistični, drugi bolj, vsi pa smo bili izredno pozitivno naravnani in to se je pokazalo v nedeljo, 30. junija.

V zgodnjih jutranjih urah so potekale še zadnje priprave in športno veselje se je lahko začelo. Najprej so na prizorišče, ki ga vsako leto še izboljšamo, začele prihajati nogometne ekipe. Teh je bilo kar deset, kar je največ doslej. Zadnji dogovori s sodnikom in tekme so se začele odvijati. Teren odličen, vreme enkratno, vzdušje tekmovalno.

Proti dvanajsti uri so začeli prihajati tudi odbojkarji in kmalu se jih je nabralo za 11 ekip (trojk). Imeli smo tako moške kot mešane ekipe. Bojan in Andreja sta opravila žreb in tekmovanje je steklo. Udarjalo se je po žogi, brisalo mivko s teles, metalo po tleh …

V tem času se je nabralo tudi precejšnje število gledalcev vseh starosti. Pa tudi precej družin z otroki, saj je bilo za sproščanje njihove energije pripravljena cela vrsta igral.

Ne smemo pozabiti na tekmo mlajših dečkov, ki so jo odigrali na igrišču za mini nogomet. Nagrajeni so bili z medaljami in majicami.

Prav tako si omembo zaslužijo člani obeh veteranskih ekip v nogometu. Tako Dobrepoljci kot Radenci so pokazali, da nogomet ne pozna let. Enostavno ga ima človek rad celo življenje.

 

Ura se je približevala četrti. Čakali smo na nove tekmovalce in sicer v štafetnem duatlonu. Ta disciplina je bila na sporedu prvič, odkar poteka prireditev v Bruhanji vasi. V sklop športnega dne smo poskušali privabiti tudi tekače in kolesarje. Ideja pa se je porodila v glavah Bojana Novaka in Lojza Kuplenka, zagnani člani ŠD Dobrepolje in fantje iz Bruhanje vasi pa smo jo spravili v življenje. Na prvem tovrstnem tekmovanju v naši dolini se je nabralo devet dvojic. Najprej se je na progo podal tisti član ekipe, ki je bil zadolžen za tek. Po pretečenih 1500 metrih je šel na progo njegov kolega kolesar, ki je prevozil 3000 metrov po zanimivi makadamski poti. Nato še enkrat tekač in še enkrat kolesar in tekmovanje je bilo pri koncu. Gledalcev, ki so vneto spodbujali tekmovalce, je bilo vedno več. Res zanimiva in atraktivna disciplina.

Ura je odbila 18.00, tekmovanja so bila zaključena. Zadnje resno dejanje je bila podelitev zasluženih priznanj in pokalov. Letos je bila ta še za kanček slovesnejša, saj je bila to jubilejna, deseta, ponovitev prireditve. Lepo zagoreli od sonca smo si bili vsi udeleženci enotni – bilo je odlično, prireditev je ponudila za vsakogar nekaj. Bili smo sproščeni, bili smo športni in imeli smo se lepo. Po podelitvah je zaigral še lokalni bend in prešerno druženje ob petju in plesu se je nadaljevalo v večer.

Z mesta predsednika društva se vsem Bruhanjcem in njihovim prijateljem, mojim nepogrešljivim sodelavcem iz ŠD Dobrepolje – Bojanu, Andreji, Mihu in Janezu iskreno zahvaljujem za njihov trud, vložen čas in dobro voljo pri organizaciji zahtevne športne prireditve. Pa se vidimo ponovno drugo leto.

 

REZULTATI

 

NOGOMET

 

1. ŠMARJE SAP

2. OUTSIDER (Suha Krajina)

3. LIMLNI (Velike Lašče)

4. GALAKTIKI (Velike Lašče)

 

Naj strelec turnirja: Urban Modic (Klapa)

Naj vratar: Andrej Štefančič (Šmarje Sap)

Najbolj fair ekipa: Galaktiki (Velike Lašče)

 

VETERANI

 

BRUHANJA VAS : ŠD RAČNA --> 2:3

 

ODBOJKA

 

1. DIGIMONI (Suha krajina)

2. POKEMONI (Suha krajina)

3. KUPLENKOVI

4. ŠD CESTA

 

Miss mivke: Špela Zakrajšek

Mister mivke: David Šenica

 

ŠTAFETNI DUATLON

 

1. Jože Šuštar, Peter Žnidaršič

2. Tomaž Perko, Jože Babič

3. Tanja Novak, Bojan Novak

 

Vsi so člani ŠD Dobrepolje.

 

PODELJENA PRIZNANJA

 

Za pretečeni maraton Bruhanja vas - Dol. Toplice (9. junij 2013):

 

Jože Šuštar (drugič)

Petra Grandovec (drugič)

Peter Žnidaršič (prvič)

Gorazd Milavec (prvič)

 

Za večletno sodelovanje in pomoč pri organizaciji prireditve:

 

Prostovoljno gasilsko društvo Videm

 

Za nesebično povezovalnost in večletni prispevek k organizaciji prireditve:

 

Janez Hrovat

 

 

Spremljajte nas na www.sd-dobrepolje.si in www.facebook.com/sddobrepolje.

 

Pripravila: Alojz Kuplenk in Bojan Novak

  • 476.JPG

  • DSC00019.JPG

  • 973.JPG

  • 960.JPG

  • 956.JPG

  • 894.JPG

  • 877.JPG

  • 833.JPG

  • 674.JPG

  • 605.JPG

  • 579.JPG

  • 557.JPG