Društvo gobarjev je zelo aktivno

V mesecu juniju smo bili člani gobarskega društva DG Štorovke zelo aktivni. 

Eko tržnica

S svojo dejavnostjo in mini razstavo gob smo se predstavili na tržnici, ki jo je organiziralo Turistično društvo Dobrepolje. Tržnico, s tem pa tudi našo stojnico so si ogledali turisti, ki so obiskali Dobrepolje v organizaciji Nedeljskega dnevnika pod vodstvom gospoda Edija Zgonca. Z veseljem so si ogledali našo priložnostno razstavo in poklepetali s člani društva o svojih izkušnjah pri nabiranju gob.

Primožev pohod

9. junija smo organizirali tradicionali »Primožev pohod« na Šentrumar. Vodeni pohodi so bili organizirani iz treh smeri in sicer iz  Vidma, Krke in Hočevja. Največje število udeležencev se je zbralo pri gasilskem domu v Hočevju in krenilo na pot proti gobarskemu domu pod vodstvom Majde Grm in Hrovat Toneta.

Ker so bili udeleženci iz različnih krajev Slovenije, od Novega mesta z okolico do Gorji in Zgornjega Brnika na Gorenjskem, smo jim predstavili našo občino in delo našega društva. Med potjo smo se ustavili še pri »Milanovih prežah«, kjer smo jim pokazali vzorno urejena krmišča za živali  za katere skrbi član našega društva Globokar Milan, sicer tudi član lovske družine Krka. Žal zaradi suše ni bilo med potjo možno nabrati gob, oziroma se seznaniti z njimi na samih rastiščih.

Udeleženci pohoda iz Gobarskega društva Novo mesto in Gobarskega društva Gorje, pa so nam pomagali pripraviti priložnostno razstavo z determinacijo gob, ki so jih člani GD Gorje nabrali na Gorenjskem.

Pohoda se je udeležilo približno 100 udeležencev. Najstarejši udeleženec je imel 80 let, najmlajši pa 5 mesecev.

Domačini iz bližnje okolice so na pohod prišli v lastni režiji, po svojih stezicah in poteh.

Srečanje z društvom iz Ljubljane

V soboto, 22.6., smo se srečali s pobratenim društvom iz Ljubljane. Namen druženja je bil izobraževanje in determinacija gob. Bira gob ni bila velika, zato pa smo si lažje zapomnili posamezne primerke gob. Dan nam je minil v prijetnem klepetu.

  • gobarji3

  • gobarji2

  • gobarji1

  • gobarji4

Dogodki

Ni dogodkov

Dobrepolje Novice DG Štorovke