Znanje se nahaja na podeželju - na vasi

Zadnjo avgustovsko soboto smo ob Cerkniškem jezeru, ki ga trenutno "nej", dokazali, da se znanje nahaja na podeželju - na vasi. Od Idrijce do Kolpe se lahko izobrazite o slikarstvu, knjigoveštvu, jamarstvu, pa tudi o spletnih tehnologijah in še marsičem.

Zavod za ohranjanje naravne in kulturne dediščine Jezerski Hram je organiziral dogodek »Po znanje grem na podeželje – NA VÁS«, kjer smo se na prijetni lokaciji v novih prostorih Turistično gostinskega centra predstavili različni izvajalci izobraževanj.

Kristina Kebe nas je kot gostiteljica najprej lepo pozdravila in predstavila projekt v okviru katerega je bil pripravljen dogodek.

Za ogrevanje smo prisluhnili Nataši Kebe, tudi iz Jezerskega hrama, in njeni predstavitvi Cerkniškega jezera in dejavnosti ter ponudbi Jezerskega hrama. Ogledali smo si film o izdelavi drevaka, ki so jih nekoč uporabljali za prevoz po jezeru.

Metka Starič iz Zavoda Parnas, Rob - Velike Lašče nam je predstavila zelo pestro ponudbo, ki jo imajo v Robu in na Trubarjevi domačiji, ter pestro dogajanje v Mišji dolini.

Zelo zanimivo je bilo poslušati Nala Mahneta, ki je prišel iz Zavoda Area Gea, Javorje - Velike Lašče. Opisal nam je kako je bilo na slikarski in restavratorski delavnici, ki jo je imel z otroki. Na dogodku je pripravil tudi razstavo čudovitih umetnin iz delavnice.

Predsednik Društva ljubiteljev Križne jame Matej Kržič nas je popeljal v podzemlje in pritegnil zanimanje z neverjetnim poznavanjem kraškega podzemlja in zanimivostmi o živalskem svetu v jamah.

V svojem slogu nam je Tomaž Šuštar iz Ekipe Zelnik.net razložil, kako pomembna je prisotnost na internetu in kako doseči dovoljšno prepoznavnost in ogledanost vsebin, ki jih na spletu objavljamo. Predstavil je aplikacijo Novicomat in delavnice izdelave in upravljanja spletnih strani.

Po pestrem programu se je prileglo poskusiti dobrote, ki so jih pripravili eko kmetija Knap Vanja in Kmetija T'dolenj. Lili Mahne nas je presenetila s prav posebnimi prigrizki.

Ob prigrizkih in kavi smo v prijetni družbi še malo poklepetali in tako polni novega znanja sklenili dogodek.

  • DSCN3663

  • DSCN3672

  • DSCN3676

  • DSCN3675