V Ribnici tudi tokrat brez ognjemeta

Kot v vseh drugih večjih mestih in krajih po Sloveniji ter svetu, je bilo na silvestrovo veselo tudi v Ribnici. Petič zapored je silvestrovanje na prostem Občina Ribnica pripravila pred Športnim centrom Ribnica. Lokacija pred hramom športa, kjer se je na zadnji dan starega leta odvijalo rajanje, se je znova izkazala za dobro.

Parkirišče je precej veliko in vsa potrebna infrastruktura v neposredni bližini. Število obiskovalcev je bilo v primerjavi s prejšnjim letom manjše, je pa zato bilo tudi manj ‘razgretežev’. Za pravo vzdušje je v znamenju lanskih Avsenikovih 60, poskrbel ansambel Kvintet 7, nekaj minut pred polnočjo pa je zbrane nagovoril župan Jože Levstek. Ognjemeta tudi tokrat ni bilo, sicer pa je po mestu ves večer pokalo kot bi vihrala vojna. Kljub temu, da je v zadnjih letih pokanja manj, se nekateri brezvestneži še vedno radi poslužujejo prepovedanih eksplozivnih sredstev, ki so zelo nevarna ljudem, da o živalih, ki so ta dan pred živčnim zlomom, ne govorimo.

Zahvala za dobro opravljeno delo gre tudi tokrat osebju Športnega centra, gasilcem PGD Dolenji Lazi, Goll baru, družbi Sintal in Policijski postaji Ribnica. Župan Jože Levstek je bil s prireditvijo in obiskom znova zadovoljen. Pohvali prireditve, ki se je med domačini dobro prijela, pa se je pridružil tudi podžupan Občine Ribnica, Vinko Levstek.

V Kočevju silvestrovanja drugo leto zapored niso organizirali.

 (Vir: Radio 1)

Dogodki

Ni dogodkov

Glasba Kultura Ribnica Prireditve Novice