Parnas in akcija Skrpajmo travnik

V zavodu Parnas se že drugič pridružujemo akcijam Turizma Bohinj - SKRPAJMO TRAVNIK. Gre za mednarodni projekt Evropa divjih rož, v okviru katerega razpisujejo natečaj ročnih del na temo zgodb povezanih z divjeraslimi rastlinami, z namenom osveščanja o pomenu cvetočih travnikov.

K sodelovanju v njihovem imenu vabimo vse, ki imate veselje do ročnih del, posameznike in organizacije, da upodobite cvetlične zgodbe v različnih tehnikah (vezenje, pletenje, kvačkanje, klekljanje, polstenje, slikanje), na tekstilni osnovi.

Razstava vseh na tečaj prispelih del in podelitev nagrad bo v času 8. Mednarodnega festivala alpskega cvetja v Bohinju, od 24. maja do 8. junija 2014.

K akciji so že pristopili prostovoljci zavoda Parnas in članice Študijskega krožka Parnas, ki skozi to akcijo aktivno promovirajo tudi zavarovane rastline Mišje doline, ter članice krožka Nitka, ki deluje v okviru Društva upokojencev Velike Lašče.

Če želite sodelovati tudi vi, nam vaše izdelke skupaj z izpolnjeno prijavnico prinesite do 31. marca v Parnas center v Robu, saj je 4. april 2014 že končni rok za oddajo izdelkov.

Velikost krpice mora biti 25 x 25 cm, velikost motiva na sredini pa 15 x 15 cm.
Levo spodaj mora biti tudi ime cvetlice, desno pa ime in priimek avtorja izdelka.
Tehnike so poljubne (blago za vezenje vam podari zavod Parnas).

Seveda pa lahko sodelujete tudi direktno.

Tukaj je nekaj prvih letošnjih izdelkov:



(Vir: Zavod Parnas)

  • natecaj

  • banner_skrpajmo_travnik_2014.gif

  • ivanjscica_dv

  • regrat_mt

  • pikastocvetna_ms