V Dobrepolju smo gostili Urbane tekače

Kdo so Urbani tekači?

Skupina tekačev, ki teče skupaj z najbolj znanim slovenskim tekaškim trenerjem, Urbanom Praprotnikom. Ljudje, ki imajo radi aktivno življenje, predvsem pa so zaljubljeni v tek. Praktično vsak vikend se podajo na tekaški izlet po Sloveniji. Tako s svojimi nogami spoznavajo lepe kotičke naše države. V nedeljo, 15. 6., jih je pot pripeljala tudi v Dobrepolje.

Člani tekaške skupine ŠD Dobrepolje smo goste pričakali v rekreacijskem centru Gmajna. Pozdravi, stiski rok. Veseli ljudje izstopajo iz avtomobilov. Mladi, starejši, dojenčki v vozičkih, res pestra zasedba. Začeli smo seveda z ogrevanjem – tudi s tistim znanim »Urbanovim delom« s sosedsko masažo. Nato pa po makadamu proti Kompoljam. Z lahkotnim korakom v sončni dan. V Podgori prvi presenečeni pogledi vaščanov (»Poglej, dojenček tudi teče!«). Neumno bi bilo, če tekaška pot v Podpeči ne bi zavila do cerkve sv. Martina. Prva okrepčilna točka na 5 kilometrih in navdušenje nad razgledom po dolini. Malo dol, malo gor, na Videmski hrib in mimo kamnoloma naprej. V Zalipovcu pa drugi kratki oddih ob vodi, pecivu in bananah. Nato pa »ponikovska pentlja« in po isti poti nazaj do Predstrug. Skozi Cesto v Zdensko vas. In končno – koraki postajajo nekoliko težji, skupina se nekoliko raztegne, a ostane na razdalji lučaja kamna. Zadnja okrepčilna postaja, najbolj težko pričakovana. Še v Malo vas, skozi gozd v Zagorico in nazaj v Gmajno.

Nedeljski tempo ni bil namenjen tekmovanju, zato ni pustil kakih neprijetnih posledic. Nasprotno, vse so bile prijetne – nasmehi, čestitke in lubenica. Preden so se naši gostje poslovili, so večkrat poudarili, v kako prijetnem okolju živimo. In seveda, oglasili se bodo še, vsaj enkrat letno bodo naši gostje. Mi pa jih bomo z veseljem gostili.

 

Bojan Novak

  • nas_kraj_v_gosjem_redu

Dogodki

Ni dogodkov

ŠD Dobrepolje Dobrepolje Šport