14 kremšnit polnih želodčkov

12. julija 2014 se je 14 tekačev opogumilo za tek na zelo zahtevnem s kremšnitami posutem nočnem teku na Bledu. Med njimi so bili predstavniki več različnih generacij, najstarejši je štel kar 71 let.
Zbrali smo se ob 19. uri pred kmetijsko zadrugo. Kot ponavadi  je nekaj tekačev zamujalo. Ko pa smo se končno odpravili, smo morali enega tekača še nujno peljati domov, ker je pozabil športno-rozasti predvajalnik klasične in zabavne glasbe. Ta naj bi ga med tekom pomirjala. Ko smo rešili ta manjši zaplet, smo se lahko končno odpravili na pot. Vožnja do Bleda je potekala brez kakršnihkoli zapletov in postojank. Ob prihodu na Bled, kljub zamujanju smo bili hitri, smo se odpravili parkirat na naše običajno mesto. Z malo sreče smo ga našli pod čudovitimi krošnjami dreves.
Nato se je pešcica izbranih odločila, da gre po štartne številke in vrečke presenečenja, ki nas vsako leto znova razveselijo. Po prejetju le-teh smo se vzpeli po strmem in napornem klancu nazaj do avtomobilov in ostalih lenobic. Sledilo je preoblačenje v prelepe rumeno-modre drese. Med samim preoblačenjem je že bilo čutiti malo nervoze in posledično je eden od tekmovalcev strgal vezalko.
Ko smo se vsi koncno oblekli, smo se lahko počasi odpravili proti štartu. Na štart smo prispeli malo pred začetkom teka. Ker je bila na štartu gneča, se nam ni uspelo postaviti v ospredje, tako da smo začeli s tekom dve minuti za prvo skupino najhitrejših tekačev.  Po dveh minutah čakanja smo slišali pok pištole in že smo se pognali v tek. Kljub pozni uri smo lahko pred seboj videli dolgo kačo tekačev, kako se vije po cesti okoli Blejskega jezera. Med tekom smo slišali raznolike zvoke. Nekateri so vriskali,  drugi sopihali kot parna lokomotiva, tretji pa so se prepustili v čudoviti lunin sij in mirno odtekli do konca svoja dva kroga okoli jezera.
Po teku je bila v cilju nepopisna gneča, vendar smo točno vedeli, kje lahko najdemo svoje tekaške prijatelje. Nikjer  drugje kot pri kremšnitah. Vsi smo se tako napokali kremšnit, da so bili nasi želodčki čisto polni in se z velikim nasmehom na obrazu vrnili do avtomobilov.

 

Miha Kuplenk

  • 2014-07-12_21.27.49

Dogodki

Ni dogodkov

ŠD Dobrepolje Dobrepolje Šport