Kuharske dobrote so zdaj na voljo

V petek, 4. julija 2014, smo v Lojzovem teatru v Krvavi Peči prvič predstavili knjižico Kuharske dobrote iz Roba na Dolenjskem, naslednji dan pa je bila uspešno promovirana tudi na medeni tržnici v Velikih Laščah.
Oglejte si kratko fotoreportažo!


Članice študijskega krožka zavoda Parnas so prve dobile na vpogled novo knjižico. Na novo pridobitev, ki je nastala s sodelovanjem vseh, so nadvse ponosne.


Za degustacijo smo pripravile 12 različnih jedi, kar je kar 1/5 vseh opisanih v knjižici. Vera in Stana sta slanike (soltštangelne) pripravili kar v sodelovanju.


Jožica je poskrbela za lepo dekorirane mize v Krvavi Peči, Tine pa za napise ob posameznih jedeh.


Avtorice knjižice so lepo okrasile mize in pripravljale jedi za degustacijo.


Še posebej sveže in slastno je izgledala jogurtova strjenka.


Knjižico se je dalo tudi kupiti - Tine je skrbel, da je vse teklo, kot je prav.



Med bolj radovednimi obiskovalkami je bila tudi Majda Debevc, ena najboljših poznavalk žganih pijač in likerjev v Sloveniji.


Težko je bilo počakati na začetek degustacije, ...


... potem pa se je pričelo zares. Srečo, ki je idejni oče Lojzovega teatra, je napovedal našo predstavitev, na katero je čakalo veliko število obiskovalcev.


Metka, Nevenka in Majda so predstavile novo pridobitev, ...


... druge članice pa so predstavitev spremljale kar med publiko. Vera je avtorica številnih zgodbic v knjižici, ki nadvse zanimivo prikažejo tudi vlogo žensk v Robu.


Sledili sta predstavitev posameznih jedi in degustacija. Članice študijskega krožka so podrobneje razložile postopke pri pripravi predstavljenih jedi.


Posode in leseni krožniki so se hitro praznili.


Veliko zanimanja so vzbudili smuti/smoothie napitki, ki jih je v pisanih barvah in na mešalniku iz večinoma lokalnih sestavin pripravljala Lili. Trgovina Eko365 iz Ljubljane (Amproj d.o.o.), ki take strojčke prodaja, je sponzorsko podprla tudi našo knjižico.


Naslednji dan je sledila promocija knjižice na medeni tržnici v Velikih Laščah. Stojnico je med prvimi obiskal velikolaški župan Anton Zakrajšek. Aktivnosti študijskega krožka v Robu je podprla tudi Občina Velike Lašče.


Med obiskovalkami je bila tudi Polona Cvelbar, kandidatka za poslanko na prihajajočih volitvah, ki si je knjižico priskrbela že ob predstavitvi v Krvavi Peči.


Z zanimanjem je kratki predstavitvi o aktivnosti žensk v Robu prisluhnila tudi velikolaška podžupanja dr. Tatjana Devjak, ki prav tako kandidira na poslanskih volitvah - in seveda podprla naša prizadevanja z nakupom knjižice.

Fotografije: Jože Starič, Metka Starič



(Vir: Zavod Parnas)

Dogodki

Ni dogodkov

kulturna dediščina Rob Parnas