Obšolske dejavnosti v OŠ Dobrepolje

Dragi starši

Gibanje in ples spodbujata razvoj splošne motorike, koordinacije gibov, orientacijo v prostoru in času, ravnotežje ter gibljivost, hitrost, vzdržljivost in natančnost. Še posebej pozitivno vpliva na otrokovo samopodobo in na odnose v skupini.

Ker želimo otrokom le najboljše in jim omogočiti čim več izkušenj, tudi letošnje šolsko leto 2014 / 2015 organiziramo športne dejavnosti, ki se izvajajo v Osnovi šoli Dobrepolje. Omejeni smo sicer s prostorom, ker telovadnice po 15 uri nimamo na voljo, vseeno pa imamo prostor, kjer potekajo vaje, primeren za različne vadbe.

 

Predstavitev  in vpis obeh dejavnosti bo v ponedeljek,  8. 9. 2014, po sledečem vrstnem redu:

 

17:00 – predstavitev RITMIČNE GIMNASTIKE

17:30 – vpis (vadbe bodo potekale ob ponedeljkih)

 

18:00 – predstavitev PLESNIH TEČAJEV DENSCITY

18:30 – vpis (vadbe bodo potekale ob četrtkih)

 

RITMIČNA GIMNASTIKA:

ŠD AS Ljubljana izvaja vadbo ritmične gimnastike na OŠ  Dobrepolje  (ob zadostnem številu prijav).

Ritmična gimnastika je športna zvrst namenjena predvsem deklicam in dekletom. Je skupek baleta, plesnih korakov, ritmičnih prvin, ki jih ob glasbeni spremljavi in obvladanju rekvizita (kolebnica, obroč, žoga, kiji, trak) povežemo v celoto.

Vadba pozitivno vpliva na razvoj telesa, pravilno telesno držo in izboljšuje motorične sposobnosti, predvsem gibljivost in koordinacijo.

Društvo se ukvarja z vadbo na rekreativni ravni. Vadba poteka enkrat tedensko po eno uro.

Otroke spodbujamo k aktivnemu in zdravemu načinu življenja in razvijanju prijateljstva. Ob vadbi ritmične gimnastike se otrok uči tudi discipline, vztrajnosti, timskega dela, zmagovanja in prenašanja porazov.

Vadbo vodijo strokovno usposobljene in licencirane trenerke. Za vadbo dekleta potrebujejo le oprijeto športno oblačilo (dres ali pajkice in majčko)  in nedrseče copate.  Vse rekvizite dobijo v uporabo na vadbi.

 

PLESNI TEČAJI DENSCITY:

Smo plesna šola, ki želi mladim približati ples na zabaven in profesionalen način. Naš plesni učitelj Dennis iz uspešne in popularne skupine GAME OVER skrbi, da se učenci-plesalci, skozi načrtovano pedagogiko naučijo zabavnega in profesionalnega nastopanja in odnosa do samih plesnih projektov in tekmovanj.

 

Glede možnosti Judo vadb, se še dogovarjamo.

 

Dodatne informacije:

Barbara Novak Koritnik, predsednica sveta staršev

barbara@tali.si