Festival stare glasbe na gradu Turjak

V nedeljo, 7. septembra 2014, ob 20.30 uri bo slovenski ansambel za staro glasbo Capella Carniola s programom Libre Vermell de Montserrat & labirinti pomladi in ljubezni, ponovno povezal ples, glasbo in poezijo - tokrat na gradu Turjak v viteški dvorani.

Labirinti na kamnitih tleh srednjeveških cerkva so prispodoba posvečene poti. Njihova fizična podoba ima določen začetek in konec. Bistvo labirinta pa najdemo zunaj njegovega fizičnega okvira. Predstavljata ga njegov namen in pot, ki mu je posvečena. Tudi glasba ima svojo fizično podobo, ki pa ni njen cilj. Njeno bistvo je usmerjati duhovna potovanja tistih, ki se ji predajajo. Glasbeno plesna romanja Capelle Carniole so v prvem delu koncerta posvečena kultu skrivnostne Črne Marije srednjeveškega samostana Montserrat v Kataloniji. Preprosta slovenska ljudska pripoved o Marijinem romanju in srečanju z brodarjem nas v drugem delu uvede v posvetnejše labirinte, posvečene pomladi in ljubezni.

 

Vstopnice

Redna cena vstopnice: 30 Eur

Družinski popust: 30 Eur za 4 družinske člane

Popust za člane svet knjige: 20%

Popust ob predložitvi vozovnice slovenskih železnic: 30%

Za študente, dijake in socialno šibke: 5 Eur                                                                                                       

Prodajna mesta

Vstopnice za festival Seviqc Brežice lahko kupite uro pred koncertom na prizorišču dogodka ali v predprodaji na prodajnih mestih Eventim ter zavod Ars Ramovš.

 

Veselimo se našega druženja ob vinu, ognjih in vrhunski stari glasbi in Vas prav lepo pozdravljamo!

  • turjak