Fižolček dneva

Če se mnogi sramujejo že revnejše obleke in stanovanja, koliko več bi se jih moralo sramovati revnih idej in nazorov.
Albert Einstein

Več glav več ve!

Več glav več ve!

Domov Forum
Dobrodošel, Gost
Prijava.    Registracija.    Pozabljeno geslo?
Pojdi na dnoStran: 12
TEMA: eksorcizem
eksorcizem pred 5 Let, 11 Mesecev Karma: 1
Verjetno vas je bil lep del obiskovalcev tega foruma na predavanju g. Veternika - uradnega eksorcista v mariborski škofiji. Povedal je marsikaj zanimivega in novega, vsaj zame.

Zanima me, kako vi gledate na eksorcizem v katoliški cerkvi? Zdi se mi namre?, da je veliko katoli?anov, ki to podro?je nekako jemljejo z rezervo.

Moje mnenje je, da poglavje o eksorcizmu zahteva precej globljo vero, kot jo ve?ina živi v vsakdanjem življenju. Zahteva popolno zaupanje tako v Jezusov nauk, kot tudi na izro?ilo Cerkve, kar se mi ve?krat zdi vir polemik.. Slišal sem že veliko ljudi: "Verujem v Boga in v Jezusa, nikakor pa ne odobravam Cerkve kot inštutucije". Zdi se mi, da se je to nasprotovanje delovanju Cerkve precej utrdilo na podlagi medijskega izpostavljanja zgolj slabih dejanj v Cerkvi ter skorajda sistemati?no spregledovanje velikega števila izrednih mož oz. žena, dejanj ter aktivnosti, ki se v Cerkvi dogajajo.

Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
Re: eksorcizem pred 5 Let, 11 Mesecev  
.. Slišal sem že veliko ljudi: "Verujem v Boga in v Jezusa, nikakor pa ne odobravam Cerkve kot inštutucije". Zdi se mi, da se je to nasprotovanje delovanju Cerkve precej utrdilo na podlagi medijskega izpostavljanja zgolj slabih dejanj v Cerkvi ter skorajda sistemati?no spregledovanje velikega števila izrednih mož oz. žena, dejanj ter aktivnosti, ki se v Cerkvi dogajajo.

kašne veze ma to z exorcizmom?

mi je pa sicer mal žou da nism šou na predavanja...k tema je res ubijalska 8)

Re: eksorcizem pred 5 Let, 11 Mesecev Karma: 1
Ja, ob?utek imam, da se eksorcizem v družbi ve?krat obravnava kot stvar, ki si jo je Cerkev sama izmislila, ?eprav gre pri tem za nepou?enost. Dejstvo pa je, da je uradni eksorcizem izklju?na pristojnost Cerkve (škofov). In kot tak je deležen enake oz. še ve?je nemilosti oz. nejevernosti pri ljudeh kot druge re?i iz krš?anske dogmatike. (najbrž se stirnjaš, da eksorcizem ni ena "najlažjih" re?i za verovat...)

Re: eksorcizem pred 5 Let, 10 Mesecev  
Problem pri eksorcizmu je tudi ta da ponavadi niti nekateri duhovniki v resnici ne verjamejo v eksorcizem. Zanimivo pa je da je bila enkrat v Ameriki narejena anketa glede tega v kaj ljudje verjamejo in zanimvo je da jih je le 1/3 verjela da je Jezus obstajal in verujejo v njega. 97% ljudi pa je verjelo v anglele in v njihov obstoj. Druga?e pa je res škoda da ni povedal še kakšnih pripovedi od hudi?a. sredi eksorcizma je tako da mora zlobni duh govoriti resnico in odgovarjati ne vprašanja. Tako je povedal glede tega da so diskoteke njegovi templji ter tudi da je ?lovek naredil njemu veliko uslugo, koje izumil televizijo. Pred televizijo so ljudje zve?er molili in se pogovarjali, sedaj pa se samo vsedejo pred TV on bulijo v tisti ekran, kjer je velikokrat veliko nasilja. Tako kot diskoteke nam tudi TV ?rta meje do kje lahko gremo.

Exterminator
You cannot change your fate! No man can!
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Spol: Moški Rojstni dan: 01/03
Re: eksorcizem pred 5 Let, 10 Mesecev Karma: -1
Kaj na re?em?
Predstavitev je bla dobra, tko, strokovno predstavljena.
Sam tist comp nam je ponagajal.
Drga? pa je to fejst stvar!

Re: eksorcizem pred 5 Let, 10 Mesecev  
verjet v exorcizem? ?e jest to prov zastopm...pa? verniki oz. lahko govorim kr o duhovnikih ?e je blo že navedeno ne verjamejo da bi lahko ?loveško telo oz. dušo obsedel hudi??

trdil pa da se je exorcizem zmislna cerkev ne bom, ker tega res nevem sam se mi zdi pa vsekakor logi?no, oz. logi?no da so se "zmislni" verniki, v tem primeru kristjani ker je exorcizem zgolj krš?anska stvar, ?e se ne motm?

(najbrž se stirnjaš, da eksorcizem ni ena "najlažjih" re?i za verovat...)

ubistvu tko ti bom reku: ?e veruješ v kristusa in s tem v Boga pol moreš tud v hudi?a oz. Satana in to je dejstvo in pa? ?e so se verniki pa? že usega boga zmislni kar je lahko resni?no ali pa? ne bi pol nekak mogu verovat tud v exorcizem...oz. ?e lahko govorimo o verovanju v to?

glede televizije je pa itak tko...to že itak usi pravjo da je hudi?evo delo sam useen je noben zarad tega še ni nehal gledat k jo je enkrat dubu na dom...ste jo vi?

diskoteke templji? koga? hudi?a?

Pojdi na vrhStran: 12
Moderatorji: , Brozzy, bizgec

Joomla 1.5 Templates by Joomlashack