Fižolček dneva

Mir tatove obeša, vojna jih povzdiguje.

Več glav več ve!

Več glav več ve!

Domov Forum
Dobrodošel, Gost
Prijava.    Registracija.    Pozabljeno geslo?

Nasilje rodi nasilje?
(1 bere) (1) gost
Pojdi na dnoStran: 12
TEMA: Nasilje rodi nasilje?
Nasilje rodi nasilje? pred 5 Let, 8 Mesecev Karma: 1
Na avto akustiki forumu sm našu en zanimiv post. Kaj menite na tako ravnanje:

Po izpitu greva s sosolcem do avta, da bi sla na pijaco in ze iz druge strani ceste vidiva kolo ob njegovem avtu in tipa ki se sklanja v avto. Kolegu se je stemnilo, potihem mi sikne drzi torbo in bodi tiho. Gre kao mimo, prime vrata in zaloputne ko v filmu, tip pa je imel nogo iz avta. Takega javkanja se sam nisem slisal. Potem ga je pa takoj potegnil ven in mu dal par takih na nos, da je bilo vse po avtu in po tleh krvavo, ga vrgel na tla in pok s supergo po dlani. Tip ni niti migal, potem mi je ratalo slabo in sem kolega komaj spravil stran. Recem daj mi kljuce, jaz vozim, rece niti podrazno. pogledam notri in vidim radio notri, blenda vzeta dol, zebljicki in klamfice na sedezu. Rece da greva, grem v avto, on pa okoli avta, populi tablice z avta, prime kolo in vrze direktno na tipa na tleh. Kaj je bilo z njim nimam pojma, kaksna kost je sigurno sla in nos, jaz sem se tresel in skoraj bruhal. Pi*darija uglavnem, mal prehuda za moje zivce Confused done in 60 seconds

No jst v tem primeru vsekakor podpiram "nasilje". Predstavljaj si, da vidiš enga ko ti krade iz avta radijo. ?e bi biu "pošten" - upošteval zakone bi poklical policijo. Sam tle nastane problem. ?e boš klicau policijo in ?eprav jim boš rekel, da je storilec še vedno na kraju zlo?ina oni ne bodo prišli v "treh" - parih minutah kakor naj bi blo, ?e je storilec še vedno na kraju zlo?ina. Torej ta možnost odpade, ker boš ostal brez radija še preden bo kdo pršu pravico rešvat. Tut ?e bi se zgovarjal na to, kak obraz je mel zlo?inc - ?e bi ga seveda vidu, ?e ne bi prej rep med noge, bi policija sam popisala in to bi blo to. Zakaj... ker so krivci za taka dejanja v prelepi Sloveniji 90% narkomani... in policiji se "fu?ka" za njih. Torej ti preostaneti le še 2 možnosti. Lahko se greš jokat v kot, al pa uporabiš tist kar so znal že v lovsko nabiralniški družbi to je pest.
Res, da je bla v tem primeru popolnoma krvava, sam mogo?e bo ta "narkoman" al pa ostalih 10% za?elo druga?e mislt in živet. Edini problem poleg vesti je v tem primeru, ?e uporabiš pest je tvoja kamuflaža. ?e je nimaš in te storilec prepozna boš ti pla?al precej precej, ker te bo lahko še tožil...

Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
Re: Nasilje rodi nasilje? pred 5 Let, 6 Mesecev  
težko je kaj re?i,mislim da ne bi ostala tiho,tipa bi sigurno natulila.Fizi?no nasilje pa se mi ne zdi primerno,saj nasilje rodi nasilje.Prvo lahko bi te tip z ?im piknil.naprimer z nožem,saj nisi mogel videti kaj ima vroki ali pa z kakšno iglo.Nisi pomislil ,da bi bil mogo?e narkoman,potem pa bi imel še druge skrbi ne samo ,da bi ti manjkale stvari iz avta.Konec koncev si pa se spustil na njegov nivo.Vem ,da se je v takih situacijah težko zadržati, vendar je v?asih to bolje.

Re: Nasilje rodi nasilje? pred 5 Let, 6 Mesecev Karma: 1
Z tuljenjem nebi dosegla ni? razen mogo?e potešitev svoje jeze. ?e bi bil narkoman (po mojem mnenju je najve? kraj zaradi narkomanov) bi uporabil nasilje. Brco od zadaj ali mogo?e komol?ni udarec. Vendar me to še ne spusti na tatov nivo saj jaz prepre?im krajo.

Re: Nasilje rodi nasilje? pred 5 Let, 2 Mesecev Karma: 1
Nasilje rodi nasilje... Zdi se mi, da gre pri situaciji z Romi za isto stvar. Sicer ?ist razumem Ambrušane, da jim je dojadilo, da jih vedno nekdo terorizira, pa da se enkrat odlo?no postavijo proti temu. Ampak ali so kaj bistvenega rešili? ?e npr. vlada ne bi zdaj intenzivno mirila situacije, a bi se kaj popravilo?
Ok, Ambrušani bi nagnali Rome magar s sekirami in koli, romi bi pa nazaj prišli z kalašniki.
Ko bi pa prvi umrl, bi se sovraštvo pa tako zakoreninilo, da se nikol ne bi kon?alo. Pol pride folk v tisti za?aran krog, ko v vsakem trenutku misli, kako bi "rešil" situacijo, tako da bi nasprotnike ?imbolj uni?il, ne pomisli pa na ?isto logi?ne posledice, ki jih bo tako dejanje imelo.
Npr. judje se borijo proti palestnicem že nevemkoliko let, pa še zmeraj vsi na obeh straneh upajo, da bodo neko? zmagal.
Vojna ni boj proti nasprotinku. Vojna je samo stanje, ko pustiš, da v tebi želja po uni?evanju premaga željo po ustvarjanju.
?eprav, ni pa to tako enostavno zmeraj...
Kaj bi pa naredil, ?e bi romi prišli v Dobrepolje?

Re: Nasilje rodi nasilje? pred 5 Let, 2 Mesecev Karma: 5
V dobrepolje jih ne bo, vsaj predvidevam da bi ob?ani proti temu protestirali.

Re: Nasilje rodi nasilje? pred 5 Let, 2 Mesecev  
Itak de jih ob?ani ne bi spustli v Dobrepolje k so po mojm že vsi imeli tulk slabih izkušenj z njimi da se jim niti prbližat no?ejo.
Grem stavti da ?e bi jih hotli k nam poturit tiste rome (cigane) bi še pr nas za?el barikade postavlat pa vaško stražo prakticirat.

Pojdi na vrhStran: 12
Moderatorji: , Brozzy, bizgec

Joomla 1.5 Templates by Joomlashack