Fižolček dneva

Če se moti učen človek, se moti učeno.
arabski

Več glav več ve!

Več glav več ve!

Domov Forum
Dobrodošel, Gost
Prijava.    Registracija.    Pozabljeno geslo?

Da Vincijeva šifra etc.
(1 bere) (1) gost
Pojdi na dnoStran: 1234
TEMA: Da Vincijeva šifra etc.
Da Vincijeva šifra etc. pred 6 Let, 6 Mesecev  
Mene pa zanima ?e je kdo od vas to knjigo prebral in kak?ni so va?i odzivi? Jo je Dan Brown napisal samo tako, da malo sprovocira Cerkev (sploh ?e preberete ?e njegov naslednji hit Angeli in demoni) ali je kaj na tem? So cerkvene oblasti res po svoje preuredile Kristusovo zgodovino?

In - bi vas zelo motilo, ?e bi se izkazalo, da je bil Kristus res poro?en in imel otroka?

Ne glede na vsa ta ugibanja je knjiga berljiva in polna zanimivosti. Celo JAZ, ki ob omembi matematike za?utim kr? v vranici, sem u?ivala ob opisu ?tevila fi

Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
Re: Da Vincijeva šifra etc. pred 6 Let, 5 Mesecev Karma: 1
Ja, jaz knjige ?e nisem prebral, ?e vedno pa razmi?ljam o tem, ali jo je vredno prebrati ali ne.

Zdi se mi namre?, da je svet ?e skoraj nekoliko zasi?en z dokazovanjem napak, zmot, nepravilnosti Cerkve, ki pa bi po logiki morala nositi ?isto druga?no vlogo. No, dejstvo je, da prebrati nekaj zanimivih zanikanj neke te?ko dojemljive verske resnice pri vernemu ?loveku pusti veliko ve?ji pe?at, kot pa morda leto poglabljanja v dogme svetega pisma. Pojavlja se tisti me?ani ob?utek "mo?no je, da je vse zlagano", ki pa je dale? stran od vere, ki naj bi jo kristjani imeli. Vera kristjana (tako jaz na to gledam) je vera v Jezusa Kristusa, ki je v sedanjosti, vera preko tistega temeljnega ob?utka zaupanja v bo?jo avtoriteto, ki pa ji Cerkev glede na dogodke v zgodovini daje neko sorazmerno jasno in razumsko podobo. V kolikor gledamo v kr??anskem nauku zgolj za nauk brez povezave s tem ob?utjem, mimogrede v sebi oblikujemo pravo zmedo duhovnih dejstev, kristjani se npr. ukvarjajo z jogo, verjamejo v horoskop, ne zavedajo pa se, da je ta duhovna sila, ki jih poganja k temu, pravzaprav pot do tistega Boga, ki ga dobro pozanjo v kr??anskem nauku.

Dejstvo, ki se mi v tem konfliktu: dru?ba-cerkev ne zdi zanemarljivo je dejanski prepad med moralnim vrednotenjem dejanj v dru?bi ter v cerkvenih naukih. Jasno je, da prepad vedno obstaja, vendar ko je ta prepad prevelik je velika nevarnost, da dru?ba zavrne Cerkveni nauk kot ostanek iz preteklosti, obenem pa opravi?i svoje dejanje z kazanjem s prstom na napake, ki se v Cerkvi brez dvoma dogajajo. Vendar menim, da nobenemu kristjanu, ki ve v kaj veruje, ni te?ko odpustiti napak Cerkve, razumeti pomena cerkvene avtoritete ali cerkvenih obi?ajev.
Da, v Cerkvi je poleg pedofilov in grabe?ljivcev, roparjev in izdajalcev tudi na miljone dobrotnikov, miljone ljudi, ki brez pla?ila pomagajo drugim, na miljone in miljone ljudi, ki po?teno pla?ujejo davke, miljone ljudi, ki se nesebi?no trudijo za pozitiven pogled na svet, in tako naprej in tako naprej. Dokler pa ho?emo ljudje iskati razloge za zatajevanje svojega odnosa do Stvarnika, pa imamo vedno na pretek dovolj napak oz ljudi v Cerkvi, v katere lahko gledamo s pla?nicami...

Re: Da Vincijeva šifra etc. pred 6 Let, 5 Mesecev  
Vsekakor svetujem branje knjige. Potekalo bo nekako takole;

-vzame? knjigo iz ?istega firbca, v stilu, kot je rekel Peter: "Kaj pa ?e je res vse zlagano?"
-bere? in pade? not, z glavo naprej, nezadr?no
-prebere?
-razmisli?
-pride? do zaklju?ka, da je Danu Brownu uspelo napisati noro berljivo knjigo, v kateri pa no?e nobene stvari 100% trditi, niti je zanikati
-preboli? in veruje? naprej, ker te noben z uspehom zaslepljen norc ne more prepri?at, da je tvoja vera zlagana.

Hotela sem preprosto sli?at ?e kak odmev na to knjigo.

Re: Da Vincijeva šifra etc. pred 6 Let, 4 Mesecev  
da vincijeva sifra rullleeees

Re: Da Vincijeva šifra etc. pred 6 Let, 4 Mesecev  
Vsekakor svetujem branje knjige. Potekalo bo nekako takole;

-vzame? knjigo iz ?istega firbca, v stilu, kot je rekel Peter: "Kaj pa ?e je res vse zlagano?"
-bere? in pade? not, z glavo naprej, nezadr?no
-prebere?
-razmisli?
-pride? do zaklju?ka, da je Danu Brownu uspelo napisati noro berljivo knjigo, v kateri pa no?e nobene stvari 100% trditi, niti je zanikati
-preboli? in veruje? naprej, ker te noben z uspehom zaslepljen norc ne more prepri?at, da je tvoja vera zlagana.

Hotela sem preprosto sli?at ?e kak odmev na to knjigo.

odvisn v kaj verujes :twisted: god is just a number ya cannot count to.Satan is oru dad :twisted:

Re: Da Vincijeva šifra etc. pred 6 Let, 4 Mesecev Karma: 1
Vceraj 8. 10. ob 20:00 je blo o tem na nacionalki... ce je kdo gledau? svoje mnenje?

Pojdi na vrhStran: 1234
Moderatorji: , Brozzy, bizgec

Joomla 1.5 Templates by Joomlashack